2012. május 31., csütörtök

Játék

Újra játékra hívlak Benneteket.
Amit nyereményként kínálok, az egy vintage stílusú zsákocska, amelynek megalkotásában egy csodás külföldi blog inspirált! Hiába, mostanában olvadozom ezektől a csipkés natúr szépségektől...
A zsákocskát vegyesen töltöttem poliészter szállal és finom illatos levendula virággal, arra gondolván, hogy használható tűpárnának is, de levendulás illatosítóként is megállja a helyét (vagy az se baj néha, ha varrás közben az ember beleszippanthat egy kis nyugtató illatfelhőbe-ezt tapasztalatból mondom). Dísze egy bronz kitűző, csipkével, türkizes üveggolyóval és kagyló tallérral, amelyet akár a ruhádon is hordhatsz.

És a szabályok:

1. Légy a Kankaleen rajongojó a Facebook-on, ITT.
2. Oszd meg a játékfelhívást (a FB ide tartozó bejegyzését).
3. Hagyj egy kommentet a FB-os játékfelhívás alatt.

Ha elérjük az 1000 rajongói főt, lezárom a játékot és a a jelentkezők között kisorsolom a nyereményt. A nyertes nevét a FB-on teszem majd közzé és kérem a nyertest, hogy időben jelentkezzen a kankaleenia@gmail.com-on, ellenkező esetben két hét elteltével újrasorsolom a nyereményt.

Köszönöm a játékot! :)





2012. május 18., péntek

Párna szett

A mai bejegyzésben a legújabb párna szettemet szeretném megmutatni. Több szempontból is kedves nekem, egyrészt totál odáig vagyok most ezekért a henger párnákért, másrészt ez a ráncolt betét is nagyon bejön nekem. Szeretném még kipróbálni ezt a betétrészt más típusú textilekkel is, mert a különböző textúrájú anyagok  párosítása is külön szépséget hordozhat magában. Egy selyem betétrésztől például elegánssá válik, ha csipkéset  varrok belel, akkor igazi romantikus darab lesz. Szóval egyelőre fantáziálok még a folytatáson, aztán majd kiderül, hova jutok a tettek mezején.

De mutatom akkor, miről is papoltam eddig... :) Jó sok kép, de egyszerűen muszáj volt... :)







2012. május 16., szerda

Madárka

Ez a párnahuzat Évinek készült, konkrét fotó alapján.
Érdekes feladat volt, így dolgozni, de szerintem nagyon szép lett a végeredmény....remélem Évi is sokat gyönyörködik majd benne! :)




2012. május 15., kedd

2012. május 8., kedd

Interjú

Nagy megtiszteltetés ért, Luca interjút készített velem a Lilla magazin számára! Tényleg különleges dolognak érzem, mert nem is álmodtam róla, hogy egyszer egy újság hasábjaira kerüljek... épp én... komolyan!

Köszönöm szépen neki ezúton is! És Ági barátnőmnek is! :)




amint látszik a mi példányunk egy kicsit megviselt már... :P

2012. május 6., vasárnap

Valami különleges

Ma valami különlegességet hoztam Nektek. :)

Nagyon régóta rakosgatom már ezeket a kis papírdobozokat, amiket jó ideje kaptam ajándékba és egy párat el is használtam már belőlük. Viszont ezzel az utolsó kettővel különleges tervem volt... a fejemben már készen voltak, az alapanyagok hozzá is jó ideje itt lapultak a dobozaimban, de valahogy nem jutottam oda, hogy elkészítsem őket. Tegnap viszont úgy döntöttem, hogy belevágok! :)

De jöjjön a lényeg! Kis levendulás dobozokat készítettem belőle. Egészen különleges dobozkákat szerettem volna, amit akár ékszertartónak is lehet majd használni. De hogy mégse csak egy üres dobozok legyenek, mindkettő kapott egy levendulavirággal csurig töltött illatos zsákocskát! :)


Ezek igazán kézműves munkák lettek, elég sokat dolgoztam velük. :) 
Kezdve onnan, hogy a dobozokat textillel és textillel+scrapbook papírral vontam be, csipkével és brossal díszítettem őket. Utána megvarrtam a hozzájuk illő zsákocskákat, amiket kidíszítettem gyönggyel, csipkével, ékkővel és nem utolsó sorban órákig fejtettem a levendulavirágokat a szárukról, amivel utána a zsákocskákat teletöltöttem. :)

És akkor jöjjön egy halom kép! :)
Először a rózsaszín-drapp színvariáció:







És íme a fehér:








Bocsánat a picit sok képért... :)

Végezetül pedig fogadjátok kedves Édesanyák szeretettel ezt a szál bazsarózsát a kertemből! :)

Az én szívemben a bazsarózsa különleges helyet foglal el, mert azon túl, hogy imádom, két évvel ezelőtt akkor született a kisfiam, mikor a bazsarózsa nyílott... tudtam jól, hogy akkorra fog megszületni, mikorra nyílik ez a csodás a virág...és így is lett! :)


Kellemes vasárnapot Nektek!

2012. május 2., szerda

Szülinapi kerti parti

Tegnap megültük Vince második születésnapját hivatalosan is, tortával és lufikkal, ahogy illik. Azt hiszem igazán kellemes nap volt! Hoztam pár fotót, ahol a készülődésem eredményét láthatjátok! :)

 Az ünnepi asztal.

 Készítettem asztali díszt, a mama kertjéből szedett fehér orgonából és a nálam nyílott kis gyöngyvirág is pici vázában az asztalra került.

 Csodás időnk volt!

A lufik sajna hamar megadták magukat, a buli végére nem is maradt egy se (miért nem kapni normális lufit már?)...

Minigirland és szalvéta pompomok...

 A sütik. A felső polcon levő az én művem, nagyon egyszerű recept és hát félig kék ugye, ami a buli színe volt! :) A többit anyósom sütötte.

  A főmenü bográcsos babgulyás volt marhahússal....utána jött a torta! Ahhoz képest, hogy abszolút kavarogtak a gondolatok és ötletek bennem, milyen legyen végül, mikor még hozzáfogtam se tudtam teljesen, igazán elégedett vagyok vele! A tésztája kakaós, nem piskóta, hanem sűrűbb és nem annyira száraz.

Az alap krém tejszínes-mascarpone-s, felül a kicsi torta töltelékébe olvasztott csokoládét kavartam, az alsóba málnát. Kívülről is halványkék és és fehér lett és jégcukorral szórtam be az egészet, így még pöttyös is lett! :)


Mivel maradt ki a krémből és a málnából is, így poharas kelyhek is készültek, ami kiderült, nem is volt rossz ötlet! :)

 A buli előtti este még gyorsan az új ikeás székeinkre is megvarrtam a párnákat...


  Végezetül egy pár személyes fotó... Anya és Vince! :)


Az ünnepelt! Boldog születésnapot drága kisfiam! :)