2011. április 28., csütörtök

Baba

Már régóta tervezek varrni egy babát, amin kiélhetem magamat azzal, hogy szép ruhát készítek neki és felgyöngyözöm, virágot kap, csinosítgatom, szépítgetem.... viszont visszatartott az, hogy szerettem volna saját tervezésűt, viszont semmiképpen sem akarnám, hogy valaki azt mondja, az ő babáját másoltam le. És hát valljuk be, ahhoz, hogy szép legyen és formás, nincs olyan sok variáció, valakijére tuti hasonlított volna. Ezt elkerülendő egy tilda mintát vettem alapul, eredetileg kis balerina baba volt ő. Csak az alap szabásmintát vettem onnan, sőt, egy hajszálnyit azon is változtattam, onnantól fogva viszont a saját képzeletem vezérelt abban, hogy milyen formát öltsön a baba végül... szándékosan nem a közismert tilda babát választottam alapul, ez a fajta talán kevésbé elterjedt.

Tehát bemutatom Nektek: Elegáns Hölgyet!




Ő igazából már ketteske, az elsőt már próbaképp bevágtam a mosógépbe is kemény menetre (60 fokra), hogy lássam, hogy bírja a durva kiképzést. Bírta, bár jobban örül a finom kézi mosásnak, ha már mindenképp mosásra kerül sor, mivel azért ezek a textilek és a tömőanyag is, így az igazán szépek, ha nem gyűrjük meg őket túlzottan.

Imádom ezt a fáradt rózsaszín selymet! :-)

8 megjegyzés:

  1. Neked aztán szárnyal a fantáziád! :D
    Tényleg egyedi lett, tündér aranyos!
    Még mi jöhet ezután..? ;D

    VálaszTörlés
  2. Hát nekem a fiam mellé kéne egy kislány:) Tuti órákig tudnék ilyennel én is babázni.:) Nagyon helyes.

    VálaszTörlés
  3. örülök, hogy tetszik Nektek! :-D

    VálaszTörlés
  4. De édes, még én is elfogadnám.

    VálaszTörlés
  5. elismerésem nagyon édes :) a fáradt rózsaszín tökéletes választás!

    VálaszTörlés
  6. ugye milyen szép ez a szín? bár én mindenféle csodás mintás és egyszínű textilbe bele tudok szeretni, imádom őket, hiába, ez a gyengém, már egy ideje rájöttem... :-P

    VálaszTörlés
  7. Ez tényleg nagyon hölgyesre sikeredett!
    Bűbájos arca van, egyszerűen zseniális! :D
    Csókos szájú!
    Szuper ügyes vagy!

    VálaszTörlés