2011. május 30., hétfő

Levendulazsákok

Régóta érlelődik már bennem, hogy varrni kellene valami kis ízléses levendula tárolót, hisz teli a kert illatos levendulával..... viszont az is fontos kritérium volt számomra, hogy egyedi legyen, olyat szerettem volna, amilyet másnál még nem láttam, így sokáig csak gondolatban foglalkoztam a dologgal....

Nagyjából körvonalazódott már bennem, milyen legyen alapvetően-ne párnácska, hanem zsákocska, semmi extrém forma, hanem egy nosztalgikus hangulatú kis zsák-és mikor végre leültem elkészíteni az elsőt-nekem-akkor jöttek az ötletek és készült el végül ő:



Természetesen a sajátomra egy kis tibeti ezüst olló függő került és egy óriási szív. 
Aztán pedig annyira megtetszett az első, hogy készültek még ők:



Mivel a csipkerózsa viszonylag "sikeresnek" mondható, ezért megpróbálkoztam a selyemrózsákkal, azt hiszem igazán tetszetősek lettek a velük díszített zsákok. És hát azt is tudjuk, hogy a rózsa és a levendula szeretik egymást, így gondoltam a zsák variációban is jól ellesznek együtt. Előkerült egy régi kedvenc anyagom is, ez a szürke-fekete rózsás csoda...





Készült két függővel díszített változat is. A rózsaszínt kis(nagy) hercegnők szobájába képzelem el, hiszen egy királylány medál és egy rózsaszín gyémánt gyöngy díszíti, a pöttyös változat egy pöttyös katica függőt kapott.

Minden zsákocska tetején csipke van, a sarkaiban tekla gyöngy, illetve a függős változatok nyaka köré is tettem teklát. Nem utolsó sorban pedig kaptak egy speckó címkét is.
Itt illatoznak sorban a vitrinajtón! :-)

6 megjegyzés:

  1. De jól néznek ki!!!
    Ilyenben kéne ajándékot kapni mindig:)))

    VálaszTörlés
  2. Woww, tényleg jók a cédulák, nekem is tetszik :)))
    Ui: Úgy tűnik, a leveleink elakadnak egymás felé :(((

    VálaszTörlés
  3. Ámulatos!
    Most jöttem Raindrop oldaláról, láttam a szép felhőt. Gyönyörű dolgokat készítesz, gratulálok. :)

    VálaszTörlés
  4. minden részletükben szépségesek!

    VálaszTörlés
  5. A kedves szavaid mindig olyan jól esnek nekem Erzsó! :-) Köszönöm!

    VálaszTörlés