2011. június 18., szombat

Kincsek a padlásról

Elkészültek végre.

Az utóbbi pár nap csendes és boldog alkotói tevékenykedésének gyümölcsei ők. Bennük azzal a pozitív energiával, amit Ti adtatok. Szükség is volt rá, mert lefárasztottam magam rendesen, de egyszerűen nem tudtam addig elszakadni tőlük, míg el nem készültek (na jó, azért aludni muszáj volt, de a fejemből nem tudtam kiverni őket). A legromantikusabb, szívemhez legközelebb álló anyagaimból varrtam meg őket, csupa csipke és gyöngy és selyem....csupa-csupa finomság! :-) 

Úgy gondoltam, ők lesznek a "Kincsek a padlásról" kollekció darabjai. Míg készültek, folyton egy kép járt a fejemben, ahogy egy kislány a dédi padlásán előkotorja ezeket a rég elfeledett múltból itt maradt játékokat.... és a játékok boldogok és újra megtelnek élettel... a kislány arca pedig örömtől sugárzik, hogy ő igazi kincseket talált, saját kis barátokat....

Jöjjenek hát ők, a kincsek:




Ő egy igazi úri nyuszi lány. Csipke zsabót visel, édes kis fém gombokkal, nyakán halvány rózsaszín ékkővel. Minden reggel friss virágot tűz a füle mögé (erre mindig nagyon odafigyel...)

Ők pedig Rózsa és Csipke, a két lógófülű mackó:


Rózsa nagyon romantikus hajlamú, imádja a rózsákat (mi mást), büszkén hordja selyemrózsáját és gyönyörű gyöngyös nyakékét, ami családi öröksége.




Csipke imád aludni, igazi pihe-puha alvós baba. Kapott ő is egy fehér selyemrózsát, horgolt csipke díszíti a pocakját, gyöngyös muszlin virágja egy szép szatén szalagon van a nyakába kötve (ami levehető, ha esetleg a leendő gazdija szívesen alukálna vele, ne zavarja...)




Ketten (hmmm, mennyire jóóóó összebújni):




Előkerült egy pár régi fotó is a ládából....







Végezetül pedig egy fotó. Hmmm, észrevesz valaki valami nem oda illőt a képen? :-D

11 megjegyzés:

  1. Mamám! Nagyon tüneményesek. Csipkéért bolondulok, de a nyuszi is szorosan követi a listán. :) Látszik, hogy rengeteg szeretet varrtál és tömtél beléjük. :) Az utolsó képen meg valaki tolvajkodik. :D Édesek. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek! Úgy látom Vincének is tetszik.:))

    VálaszTörlés
  3. Csipke annyira édes :))) a többiek is, de ő különösen ;)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek! Nekem most Csipke és Rózsa páros lopta be magát a szívembe. Annyira édesek így együtt! Még a mackóid is azt az édes Kankalinos stílust viselik.
    Valaki már le is csapott az alvó macikára? ;D
    Csak nem a kisfiad Vince?

    VálaszTörlés
  5. Köszi! :-) Úgy látom Csipke a kedvenc, nekem mind ugyanolyan kedves... :-)
    Vincénél az autókkal semmi sem versenyezhet, szeret minden babát, amit varrok, óriási lelkesedéssel megöleli őket, mikor elkészülnek, de fél perc múlva már el is felejti...

    VálaszTörlés
  6. Igazán gyönyörűek!! Csak ámulok. :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Emma, örülök, hogy tetszenek! :-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon találó a "kincsek a padlásról", tényleg olyanok mintha a boldog békeidőkből lennének átmentve... Rózsától meg egyszerűen el vagyok bájolva! :))

    VálaszTörlés
  9. Köszi Erzsó! Végre valakinek Rózsa a szíve csücske, már azt hittem mostoha gyerek... :-S :-)

    VálaszTörlés
  10. Rózsa és Csipke mosolyt csaltak az arcomra :))

    VálaszTörlés
  11. Ennek szívből örülök, Kinga! :)

    VálaszTörlés