2011. július 14., csütörtök

Újdonság

Eddig párnát még nem varrtam, de most mégis ezt hoztam Nektek.
És ami miatt párna varrásra vetemedtem a következő.

Talán eddig nem nagyon írtam, de végül is nem titok, imádok turiba járni és csodás textileket vadászni. Ha arról van szó, hogy boltban tetszik meg egy drága anyag, azt is szívesen megveszem, de annyi kincs van a turikban, hogy egyszerűen függő vagyok szinte.

Elgondolkodtam rajta, miért is szeretek annyira turizni és rá kellett jönnöm: elsősorban nem a most divatos "recycling-hasznosítsunk újra" miatt járok textilvadászatra. Bár jó érzéssel tölt el, hogy miattam nem pazaroltak időt, pénzt és energiát, hogy egy új textilt szőjenek, természetesen ez se utolsó szempont, de álszent lennék, ha azt mondanám, hogy csak és kizárólag ez vezérel.  Sokkal inkább élvezem azt, ahogy egy kincsre lelek, ahogy kezembe akad egy förtelem ruha és én belelátok egy valamit már, és örömmel viszem haza, mosom ki, vasalom és rakosgatom utána a többi kincsemmel, míg meg nem találja azt, amihez éppen pont passzol. Szeretem észre venni mindenben a szépet és nem első benyomás alapján ítélni, azt hiszem mindennel így vagyok, épp az emberekkel is...

Szóval ezért szeretek turizni, na meg nem utolsó sorban ezek az anyagok már nem fognak összemenni vagy megkopni, és még csak nem is drága hobbi! :D

Jöjjön hát a lényeg, miért is varrtam párnát (sajnálom, de ezt a körítést igazán szükségesnek éreztem). Ez a textil szerelem volt az első látásra, ahogy a kezembe akadt a turiban, igen, szebb napjaiban egy szoknyaként tengette életét. Először gondoltam varrok belőle valami kedves figurát, de annyira gyönyörű a mintája, hogy így éreztem, ha egyben hagyom adja ki a szépségét, na így lett hát párna belőle. Ebben a párnában minden benne van, amit én imádok:
-a finom pasztelles bézs alapszín
-a burjánzó csodás rózsaminta
-a gyönyörű horgolt csipkék
-a púderes és barackos, rózsaszínes üveggyöngyök

Úgy éreztem igazán jól mutatna, ha a csipkét begyöngyözném, így kézzel összesen 123db-ot varrtam egyesével a csipke részre (megszámoltam, normális vagyok?!:P), plusz még négy sötétebb rózsaszín teklát a sarkaiba.... szerintem jól áll neki!
Ezt most a Meskára készítettem, de félretettem az anyagot egy sajátnak is! :)




6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek, kedvesek az alkotásaid, gratulálok!
    Örülök, hogy idetaláltam!:)
    Szeretettel: Éva

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a kedves szavakat! Üdvözöllek Nálam, kedves Éva! :)

    VálaszTörlés
  3. nahát, nem csak te örülsz, hogy rám találtál, hanem én is, hogy rád....ezt a posztot akár én is írhattam volna :)

    VálaszTörlés
  4. Nem csak szupereket alkotsz, kedves is vagy! :)))

    VálaszTörlés
  5. Csodás,romantikus párna,gratulálok,éstovábbi sikeres turkálást!;-)

    VálaszTörlés