2011. szeptember 1., csütörtök

Előzmények

Ígértem Nektek, nem is olyan régen, hogy bemutatom hogyan jutottam el a foltos párna megvarrásáig.

Nem lesz túl izgalmas a sztori, de ha már úgy hozta a sors, hogy párnák szülessenek mostanában a gépem alatt, akkor úgy érzem le kell ezt írjam. És most kihangsúlyozom, hogy a sors rendezte ezt így...legalább is én így érzem.

Szóval nagy tervem sose volt, hogy párna varró legyek, és hogy miért, hmmm. Nem is tudom, remélem nem baj, hogy leírom, de mindig az a legjobb, ha tiszta lapokkal játszunk.

Van valaki, aki csodásakat alkot, biztosan nagyon sokan ismeritek őt. Viszont neki az egyik fő profilja a gyönyörű idézetes hímzett tűírásos párnái, és itt már bizonyára sokan tudjátok is, kire gondolok, sőt ő maga is, ha esetleg erre téved és elolvassa ezt.... Ráadásul sok hasonló dolgot is készítünk, bár sose állt szándékomban az utánozás és bízom benne, hogy a külső szemlélő a hasonlóság mellett látja a különbözőségünket is-és hogy legfőképpen ő látja. Ezért nem akartam párnát varrni.

Aztán jött az a gyönyörű virágos anyag, amiből készült egy, de csak egy, és nem is akartam belőle rendszert csinálni. Ez a párna Krisztiékhez került, akik megkértek, hogy készítsek még igazi romantikus rózsás fodros szélűt-őt is láthattátok már esetleg a Facebookon, de íme az én fotóm:



És: legyen egy felhős párna is, ahogy Kriszti hívja, ez a klasszikus romantikus, csipkézett, hullámos szélű. Íme ő:


Mindezek után pedig jött Márti a párna megrendeléseivel. :)
Szeretett volna egy natúr színvilágút a hálószobájukba. A méreteit is ő határozta meg, így született meg a: Púder Romantika, ahogy én elneveztem:


  
Ezután jött a nehéz dió. Márti szeretett volna párnahuzatokat a nappalijába. Nem is igazán tudta milyet, de azért mégis voltak elképzelései. És az egyik (sokadik) próbálkozás alkalmával született meg a foltos párna alapja, amit végül a saját ízlésemre kényem-kedvem szerint fejeztem be-de ami a lényeg: imádtam varrni és imádtam a végeredményt! A szélei azért lettek hullámosak, mert ez nagyon megtetszett Krisztiék párnájánál, persze a mintán változtattam azért.

És hogy mi lett Márti díszpárnáival? Egészen egyszerű variálás nélküli huzatokat varrtam végül, aminek az anyaga különleges pipacsmintás, első pillantásra az igazi lett! :)


Márti csomagja: hajpántokkal, karkötővel, kitűzővel

Ezzel tartoztam még. Nem terveztem ilyen hosszúra ezt a bejegyzést, de ez lett végül belőle.

2 megjegyzés:

  1. Imádjuk a mieinket, és csodásak a többi párnák is. És a takaró is álomszép! KÖSZI mindent!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon szívesen, kedves Ági!!! Én köszönöm és örülök, hogy hasznát veszitek! :)))

    VálaszTörlés