2011. szeptember 15., csütörtök

Tilda angyal

Szeretném bemutatni Nektek az én angyalomat.

Elkészítettem az első Tilda babámat, egy angyalt. Az apropót az adta, hogy beköltöztünk az új hálószobánkba, és úgy gondoltam szükség van egy pár új kiegészítőre. Már készült egy-két dolog, amiket szintén hamarosan megmutatok Nektek, sőt, a szobáról is készülök feltenni egy pár fotót, remélem szívesen veszitek majd.

Na de lássuk az én angyalomat.
Ebbe aztán teljesen beleadtam szívemet-lelkemet, hisz tudtam, hogy a mi szobánk őrzője lesz. Mikor készült arra gondoltam, hogy ő fog vigyázni ránk és az álmainkra.... :) Totális szerelem lett, imádtam varrni és kicsit bánkódtam, mikor elkészült, mert nem tudtam tovább bogarászni, viszont kárpótol az élmény, amikor ránézek!

Az angyalt alapvetően bézs-fehér színkombinációban akartam elkészíteni, némi kis visszafogott pasztelles rózsaszín került azért bele a szárny és a gyöngyök által. De azt hiszem ez nem befolyásolja a színharmóniát. :) Igyekszem beavatni Titeket az apró kis praktikáimba is. :)



A baba ruhájának egy édes kis turis kislányblúzt használtam fel, így megspóroltam az szoknya alsó fodrának varrását. (Olyan sokáig rakosgattam, olyan szép volt, nem volt szívem belevágni, de most megtalálta a helyét.) Élőben még jobban kiadja a szoknyarész magát, az alsószoknyától csodás tartása van!


CountryKitty blogján találtam egy tutorialt, amely szerint készítettem el a haját, imádom ezeket a copfokat! :)
Kis nyakéket kapott a nyakába, gyöngyöt, szaténszalagot és csipkét a ruhája mellrészére. A haját masni helyett gyöngysorral díszítettem, mert úgy éreztem ez jobban illik egy angyalhoz, a szárnyaira is kis köveket ragasztottam.


A szív alakú koszorúját drótokból hajlítottam, amire pasztell rózsaszín és fehér gyöngyöket fűztem. A dróton voltak sárga kis bogyók, amiknek a színét túl élénknek találtam, ezért egész egyszerű megoldással tompítottam rajtuk, rózsaszínes csillámos körömlakkal lefedtem őket. A szatén szalagot túl erősnek éreztem a koszorúra, mert szerettem volna, ha kicsit natúr marad az angyal, ezért egy kagylógombra kötött kenderzsineget erősítettem rá (ugyanezen okból lett a baba akasztója is zsineg).


És egy pár részlet: az ékköves cipőcske, a gyöngyözött csipkézett nadrág szár, a csipkés alsószoknya (amely hobbiboltos muszlin-imádom, mert olyan jó tartása van!). Természetesen egy kis pöttyös is került a babára! :)

Így készült az én álomőrző angyalom, amely nemsokára elfoglalja méltó helyét a hálónkban. :) (Egyelőre még húrcolászom nappal a nappaliba, éjjel a hálóba, hogy nézegethessem.:))

6 megjegyzés:

  1. Ó, Meli, ez csodálatosan szép lett!! Minden részletét imádom!

    VálaszTörlés
  2. Én is csak ezt tudom írni, hogy csodálatos! Beleszerettem, ezért remélem jönnek még hasonlók!!! Várom a fotókat a szobáról nagyon!!!! Olyan varázslatos szépségeket készítesz! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, kedvesek vagytok!!! :* Annyira jó volt varrni, hogy tervezek egy virágos ruhás színesebb darabot a nappaliba is....

    VálaszTörlés
  4. Szóhoz sem jutok. Olyan régóta agyalok, hogy szeretnék egy Tilda babát, ha eladásra is készítesz akkor szólj:)

    VálaszTörlés
  5. Hát remélem még sok-sok ilyen meseszép angyalkát varrsz még. Látom is magam előtt, ahogy éjszaka őrzi az álmotokat. Eszméletlenül részletgazdag!!! De így tökéletes és gyönyörű!

    VálaszTörlés