2012. március 5., hétfő

Piacolás

Megrögzött piacoló lettem, amióta igazi kincsekre lelni ott mondhatni fillérekért. Egyszerűen nem tudok ellenállni ezeknek a gyönyörűségeknek, és mindig egy-két újabb darabbal térek haza.

Megmutatom mostanában miket leltem... :)

Az egyik kedvencem ez a kis tejes kancsó: a hófehér színével és ezekkel a szecessziós vonalakkal...


...egy másik kis kancsó, letisztult vonalakkal, pasztell menta zöld színben...



Hófehér porcelán leveses csésze (Bavaria). Sajnos az alj nem az övé volt eredetileg, de direkt neki vadásztam és szerintem aki nem tudja, meg se mondja...


Bavaria porcelán kávés csésze, belseje gyönyörű arany mintával...

Kerámia szuflés tálkák, mind a hat. Hogy én hogy vágytam ilyenekre hónapokig, míg végül sógornőmtől kaptam ajándékba. Most meg ezekbe botlottam... :)



Bavaria porcelán szószos tál, másik kedvenc. Nem hófehér, hanem olyan tojáshéj színű, hibátlan aranyozással, na és a formája... :)

Két rusztikus, méregzöld kávés csésze a mindennapokra...semmi jelzése, de úgy beleszerettem! :)

És egy nagy szívfájdalmam következik most:

 gyönyörű porcelán szószos tál, aranyozással és rózsa mintával, a hozzá illő cukortartóval....



 ...aranyozott fülecske...

...a közös rózsa minta...
 ...együtt...

...és sajnos itthon vettem észre, hogy egy kis hajszálrepedés van a cukortartó fülén. Ennyire tudtam lefotózni, ebből sejthetitek mennyire látszik. Fogalmam sincs, hogy a táskámban ütődött-e meg, vagy így vettem, mindenesetre nagyon sajnáltam. Mindegy, azért ki nem dobjuk! :)


És az egyik legszeretettebb szerzeményem ez a kis minivitrin-vagy minek is nevezzelek... azt hiszem eredetileg virágot lehet benne nevelgetni, én azt hiszem a varrós sarkomban veszem majd hasznát. Jó méretes darab, üveg és fém, pici gömb lábakkal és fogantyúval a tetején. Elnézést a macatosságáért, még egy alapos tisztogatás előtt áll. Na és hogy mennyi volt? Ezzel muszáj elbüszkélkednem, 350.-Ft-ra tartották, természetesen nekem volt pofám ebből is alkudni, így 300-ért lett az enyém! :D

Vettem ám mást is a varrós sarkomba:

ezt a bőr bőröndcímkét egyszerűen nem hagyhattam ott. Arra gondoltam, hogy az egyik varrós dobozomnak méltó címketartója lesz majd...

És hogy a végére mutassak valamit, ami az én kezeim közül került ki, íme egy szív, ami Évinek készült. 


Évinek borzasztóan tetszett ez a lenvászon, amiből ha emlékeztek, a karácsonyi nyeremény szappanos zsákocska készült. Akkor azt mondta, hogy tegyem félre minden kis maradékát és találjak ki belőle neki valamit. Egy egyszerű kérés... :D Nahát ez lett belőle. Szerencsehozó szív, hisz ezt pecsételtem a textilre, remélem tényleg így lesz... kiegészítésképpen kagyló gombokat, csipkét és szövött szalagot kapott!

15 megjegyzés:

  1. Gyönyörű dolgokat vettél!És az a vitrin...Én is szeretnék olyat!Hol szerezted őket?

    VálaszTörlés
  2. Makói piac! :D De apránként gyűjtöttem ám össze őket, mert kicsi piac, sokszor ki kell menni, de tényleg megéri!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Mind gyönyörű! Ilyen kancsót szeretnék venni én is. Vasárnap megyünk a veszprémi piacra, remélem találok... :)

    VálaszTörlés
  4. Jah, és a szuflés tálak.... szuper jók! :)))

    VálaszTörlés
  5. De gyönyörű mindegyik!

    VálaszTörlés
  6. Én a másik Fáni vagyok, de szerintem is gyönyörű mindegyik. A fehér szószos kanna arany szegéllyel nekem is meg van!
    Igaz, én a Nászasszonyomtól kaptam.
    Nálunk egy bolt van, ahol szintén csodás dolgokat lehet kapni, szinte félek bemenni, mert a pénzt aztán tudnám költeni!
    Lefényképezem amit ott vettem, és megmutatom Nektek.

    VálaszTörlés
  7. Csodaszép kincseket leltél, én is megszállottja vagyok az iyen piacoknak, az egyik legszebb darabom amit ott vettem, egy gyönyörű fehér és kék mintás hibátlan Bavaria pitetál, és egy szintén fehér kék mintás Bavaria tányérszett, ami sajnos nem teljes, mert csak 5 van meg belőle, de imádom őket. És még sok szép apróságot leltem én is, szuflé formákat, mostanában kedvenc pöttyös tálacskákat, stb.

    VálaszTörlés
  8. Megőrülök milyen csodákat bolháztál!! A szuflés tálkák, a leveses csésze és a zöld csészék a kedvenceim, ja és a vitrin!! Kár, hogy itt sehol nem lehet bolházni, biztosan nagyon élvezném! :))

    VálaszTörlés
  9. Jaj, az a kis vitrin :)))) hihetetlen, miket nem lehet találni! Na, én is ráveszek valakit mostmár a családból, hogy menjünk el piacozni....
    Meli, szerintem ne bánd azt a kis repedést, attól csak patinásabb lett ;)

    VálaszTörlés
  10. Óóóó,hát ez igen:) Méltó társamra leltem a kincskereséshez:D A vitrin a kedvencem,gondolom nem meglepő.:) És ha egyszer valaki megkérdezné,vannak-e kedvenc porcelánjaim, a Seltmann Bavaria lenne...rengeteg szépséget gyártottak, a maiak annyira nem tetszenek,de ezek a fehér, önmagában mintásak elképesztőek...én egy baromi nagy pecsenyés tálat lőttem vasárnap...most pedig várnom kell megint két hetet, ami maga lesz a gyötrelem:)

    VálaszTörlés
  11. minden nagyon szép, a porcelánok felségesek, nekem mégis a "ződ" kávéscsészék a szívem csücskei... meg az üvegvalami :))

    VálaszTörlés
  12. Köszi mindenkinek, remélem mindannyian eljuttok (legalább egyszer, vagy aki már járt az még sokszor) valami ilyesmi kincses helyre, mert tényleg szuper dolgokat lehet találni! :)))

    VálaszTörlés
  13. Csodás szerzemények! Nem is tudnék választani, melyik a legszebb. Talán nekem a fehér tejes kancsó, szépek az ívei. Nekem is van két készletem, amit anyukámtól hoztam el. Az ő nászajándéka volt, az idén lesznek 50 évesek.
    A vászon szívecske is aranyos.

    VálaszTörlés
  14. Mindjárt megírom a linket,amiből már biztosan megtudtam,hogy a két füles csészék nem mindig levesesek.Egy barátnőmnek és 2 fülű színes teása van.
    http://aprod.hu/hirdetes/zsolnay-teas-cseszek-IDUJY1.html?fb_action_ids=3082136829573&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
    Kicsit hosszú,bocs.

    VálaszTörlés