2011. március 22., kedd

Kitűző

Van úgy, hogy csak valami régóta halogatott apróságra jut idő és nem nagy alkotásra, mégis akkora örömet okoz, mintha iszonyat nagy munkát vittünk volna véghez. Ez a kitűző is ilyen.

Vettem én egy kabátot-turizott kincs. Igaz kicsit foltos volt, de annyira potom összegbe került és annyira megtetszett, hogy elhoztam. Gondoltam, ha nem jön ki a folt, akkor jó lesz itthonra a kertbe vagy valami. Egy kis foltocska maradt, na oda készült ez a kitűző. Egy régóta rakosgatott Magdi által horgolt szép kis virágot dolgoztam rá filcre. Közepére pedig egy szép kis strasszkő került. Nekem tetszik, Nektek? :-)


És a tegnapi cookie recept Judit Eszter kedvéért (de másnak is bátran ajánlom):

Hozzávalók:
35 dkg liszt, 20 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, fél cs. sütőpor, 1 kávéskanál só, 1 ek. víz, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 15 dkg étcsoki kockára apróra darabolva, törve

Előmelegítjük a sütőt. Cukor+vaj+vanília+tojásokat összekeverjük, utána belekeverjük: liszt+sütőpor+só+víz. Végén beleszórjuk a csokidarabkákat.
Kemény állagú tésztát kapunk, amiből sütőpapírra evőkanál segítségével kerek kupacokat formálunk és 150°-on kb. 15 percig sütjük, míg barnulni kezdenek!

Eddig ha valami gyors sütit akartam mindig muffint sütöttem, abból is van egy nagyon bevált receptem, de ez most az új kedvenc. Mondjuk én már annyit variáltam a recepten, hogy mivel nem volt itthon vanília, így citromos-csokis variációt készítettem! Próbáljátok ki, fiiiinnnooooommm.... :-)))

7 megjegyzés:

  1. Tetszik a kitűző, és a recept is, én is ilyesmit sütöttem ma, csak fahéjjal.

    VálaszTörlés
  2. na azzal még nem próbáltam, de muffint igen, tuti finom lett a Tied is! :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a receptet,hétvégén kipróbálom.
    Én is nagy muffinos vagyok, csak a család már unja, most a kekszek jönnek...szép a kitűző!!

    VálaszTörlés
  4. a receptnek én is örülök, köszi :)

    VálaszTörlés
  5. majd számoljatok be az eredményről kérlek! Kíváncsi vagyok, Nektek hogy ízlik! :-) ;-)

    VálaszTörlés
  6. Szia.
    Régóta olvasom a blogot,és meg kell mondjam,nagyon tetszik az egész,amit csinálsz,azért kapsz tőlem egy pontot az "egy jó szó" játékban :)

    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    További szép napot :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépen köszönöm, kedves vagy!!! :) <3

    VálaszTörlés