2011. december 5., hétfő

Végre nálunk is...

...kezd karácsonyi hangulatba borulni a ház.

És mindez csak amiatt, hogy a hétvégén kaptam észbe, hopp, itt a Télapó és milyen ciki már, hogy az egyetlen kis fiamnak az első igazi olyan Télapójára és Karácsonyára, amit ő is fel fog már fogni és élvez majd, nem készítettem egy saját, névre szóló zoknit.

Így a zokni elkészült és ha már zokni készült, készült még egyéb is. Vannak még terveim, de már így is roppant büszke vagyok magamra, hogy időt tudtam szakítani a sok minden közt ezekre.

Kezdem az ajtókoszorúnkkal.



Bevallom, amikor a boltokban meglátom a gyönyörű mindenféle divatos színekben pompázó díszeket, mindig majdnem elcsábulok és veszek egy újabb készletet (van egy pár már persze). De egy pár éve már szigorúan kitartok a piros-fehér színkombináció mellett. Ez a hagyományos színválasztás az, ami nekem leginkább a karácsonyhoz tartozik, így idén is ilyen lesz a dekorációnk.

Ezt az egyszerű kis fehér koszorút a Tescoban vettem, igazán jutányos áron és abszolút véletlenül bukkantam rá, hisz nem terveztem új koszorút az ajtónkra. Azért egy kicsit egyedibbé kellett tennem és ebből a nagykockás szalagból is bevásároltam, így került rá egy masni és pár piros bogyó. Ennél több nem is kell szerintem! Imádom!

Aztán itt van az emlegetett zokni. Sokat dolgoztam rajta, beleadtam a szívemet! Natúr színűt készítettem, most ezek a színek vonzzanak... de azért kapott egy csinos masnit a nagykockásomból! :)




Hímeztem és gyöngyöztem. Kapott csipkét és egy kis szőrös részt is! Apukája Vincének azt mondta, hogy ez a zokni biztosan elkíséri majd a manónkat pár évig legalább... remélem úgy lesz, boldog lennék!! :)

És már fel is került a kandallóhoz!




Beszereztem egy pár új üveg gyertyatartót is! :) A képtartókba majd még kerül valami....
Anyának és apának csak kis Tildás tölcsérek készültek. Natúr színvilágú gyöngyözöttek.


Aztán varrtam egy pár kiscsizmát is. Természetesen piros-fehér pöttyöseket! Vettem egy pár édes kis fadíszt, ezek mellé készültek a csizmák. És hogy hova kerül mindez?


A csillárra! :)


Megmutatom még a mi "adventi koszorúnkat". Valahogy úgy alakult, hogy már tavaly is koszorú helyett csak egy gyertyánk volt. Idén egy szép ikeás piros-fehér mintásra esett a választásom. Talán jövőre, ha már Vince nem akarja mindenáron közelebbről is megnézni, akkor újra négy gyertyás koszorúnk lesz.


Most pedig megyek, hisz hamarosan érkezik a Mikulás!!! :)

4 megjegyzés:

  1. Minden egyes dekorációdból sugárzik a szeretet! Nagyon hangulatosra sikerült minden!Boldog Adventi készülődést!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hangulatos minden! Szépségesek a díszek. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, Nektek! Kívánok hasonlóan kellemes karácsonyra hangolódást Nektek!!!

    VálaszTörlés